Faaliyet 2.7 Çocuk Koruma ve Bakım Hizmet Standartları Hakkında Eğitici Eğitimi’nin ilki Ankara’da gerçekleşti.

Projemiz kapsamında Çocuk Koruma ve Bakım Hizmet Standartları Hakkında Eğitici Eğitiminin birincisi Ankara’da yaklaşık 25 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Çocuk koruma ve bakım hizmeti sağlayan kurum personelinin kapasitesini artırmayı amaçlayan eğitimin açılış konuşmasını Kalite ve Hizmet Planlama Daire Başkanı Bayram İnce ve Özne Çocuk Projesi Kilit Uzmanı Tarık Tuncay gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarında eğitici eğitimi hakkında genel bir çerçeve çizildi ve program açıklamaları ile ön değerlendirme konularına yer verildi. Eğitime Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli ile Ankara ve taşra teşkilatlarındaki ilgili personel katılım sağladı.

Beş gün devam eden eğitimde Özne Çocuk Projesi Kilit Uzmanı Tarık Tuncay, Dr. Öğretim Üyesi Aslıhan Nişancı ve Prof. Dr. Esra Çalık Var’ın sunumlarının yanı sıra grup çalışmaları da düzenlendi.

Eğitimin birinci gününde Ulusal ve Uluslararası Mevzuat, Koruyucu, Önleyici ve Gündüzlü Hizmetler, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri, İnceleme, Tespit ve İlk Müdahale Hizmetleri, Aile Yanında Destek Hizmetleri ve Kamu Kurumlarının Çocuk Koruma ile İlgili Sorumlulukları ve Paydaş Kurumlarla İş Birliği konularına yer verildi.

Eğitimin ikinci gününde oturumun açılışını Dr. Öğretim Üyesi Aslıhan Nişancı Sosyal Hizmet İhtiyacının Değerlendirilmesi ve Analitik Düşünme Becerileri eğitimi ile yaptı. Ardından Prof. Dr. Esra Çalık Var, Çocuk ve Aileyi Değerlendirme/Risk Tespiti konusu hakkında bilgi verdi.

Üçüncü gün, Prof. Dr. Esra Çalık Var’ın Aile Merkezli Çocuk Koruma Hizmetleri hakkındaki eğitimi ile devam etti. Eğitimin ardından grup çalışması ve çıktıların sunumu gerçekleştirildi.

Eğitici Eğitiminin dördüncü gününde Prof. Dr. Esra Çalık Var, Vaka Yönetimi hakkındaki eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitimin son günü;  Özne Çocuk Projesi Kilit Uzmanı Tarık Tuncay’ın Psikososyal Müdahale Yaklaşımları eğitimi ile başarıyla tamamlandı.