“Çocuk Hakları için Kamu Savunuculuğu: Bir Eylem Planı Hazırlanması için Adım Adım Rehber” Yayında!

Özne Çocuk Projesi uzmanları tarafından yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan “Çocuk Hakları için Kamu Savunuculuğu: Bir Eylem Planı Hazırlanması için Adım Adım Rehber” yayında!

Neden Bir Savunuculuk Belgesi Hazırladık?

Projemizin amaçlarının biri de nihai yararlanıcının çocuk hakları konusunda uzmanlaşmış sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) ilişkisini geliştirmek ve kamu – STK işbirliğini geliştirmeye destek sağlamak. Bu desteğin yanı sıra çalışmalarımızla STK’ların savunuculuk kapasitesini güçlendirmeyi ve STK’ların çocuklar için refah, koruma ve bakım hizmetlerini izleme yeteneğini güçlendirmeyi de amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda proje uzmanlarımız 6 aylık bir çalışmanın sonucunda “Çocuk Hakları için Kamu Savunuculuğu: Bir Eylem Planı Hazırlanması için Adım Adım Rehber” dokümanını hazırladı.

Bu Rehberde Neler Var?

Rehberimiz STK’ların savunuculuk planlama ve kampanya yürütme kapasitelerini geliştirmelerine yardımcı olacak 13 adımı içeriyor. STK’nın kamuoyunda farkındalık yaratma, savunmasız durumdaki çocuklara yönelik koruma ve bakım hizmetlerini izleme ve ilgili kamu kurumları nezdinde çocuk haklarını savunma kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere tasarlanan rehber, tüm kurum ve kuruluşların kamu savunuculuğu kampanyalarını planlamak için kullanabileceği bir araç olma özelliğini taşıyor.

Kamu savunuculuğu planlamasına sistematik, kanıta dayalı, sonuç odaklı ve bağlamı benimseyen bir yaklaşım sunan dokümanda, savunuculuk ve bilinçlendirme faaliyetleri geliştirmek ve uygulamak için kullanılabilecek araçlara yer verdik.

Bilinçlendirme Stratejisi Dokümanı da Yayında!

Rehberimizin içerisinde bir de “Bilinçlendirme Stratejisi” dokümanı yer alıyor. Bu strateji, paydaşların savunuculuk, koordinasyon, işbirliği ve bilgi paylaşımı kapasitelerini geliştirmeye yönelik proje kapsamındaki iletişim faaliyetlerinin tasarlanması ve uygulanması için bir yol haritası görevi görüyor. Farkındalık yaratma stratejisi, davranış değişikliği ve toplumsal dönüşüm ilkelerine dayanıyor. Karar vericiler, STK’lar ve genel halk dahil olmak üzere hedef gruplar arasında olumlu davranış değişikliğine yol açacak ikna edici, kanıta dayalı, çözüm odaklı ve ölçülebilir müdahalelerin bir taslağını sunuyor.

“Çocuk Hakları için Kamu Savunuculuğu: Bir Eylem Planı Hazırlanması için Adım Adım Rehber” için tıklayın!