Çocuk Koruma Hizmetleri ve Kalite Sistemi Doğrulama Çalıştayları Gerçekleştirildi

“Çocuk Koruma Hizmetleri ve Kalite Sistemi Doğrulama Çalıştayları” 31 Ekim 2023 Salı günü Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bilir, Araştırma Geliştirme Proje Daire Başkanı Bayram İnce ve Özne Çocuk Projesi Kilit Uzmanı Tarık Tuncay’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

 

Çocuk koruma alanında çalışan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 50 katılımcının yer aldığı çalıştayın ilk oturumunda, Türkiye’deki çocuk koruma hizmetleri ve kalite sistemine ilişkin mevcut durum değerlendirilerek, saha çalışması sonuçlarının sunumu gerçekleştirildi. İkinci oturumda ise, Türkiye’deki çocuk koruma hizmetlerinin AB standartları ile uyumu tartışıldı.

 

Öğle arasının ardından, katılımcılar çocuk koruma ve bakım hizmetlerinin erişilebilirliği ve kalitesinin karşılaştırmalı analizi temaları çerçevesinde odak grup çalışmalarına katıldı. Odak grup çalışmalarında, çocuk koruma hizmetlerinin erişilebilirliği ve kalitesinin geliştirilmesi için öneri setleri geliştirildi. Çalıştayın son oturumunda, odak grup çalışmalarında geliştirilen öneriler katılımcılarla paylaşıldı. Çalıştay, günün değerlendirilmesi ile sona erdi.