İletişim, Koordinasyon ve Bilgi Paylaşımı Strateji Belgesi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Projemiz kapsamında “İletişim, Koordinasyon ve Bilgi Paylaşımı Strateji Belgesi Çalıştayı” 1 Kasım 2023 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştaya çocuk koruma alanında çalışan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 50 katılımcı katıldı.

 

Çalıştayın açılış konuşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Emre Ertekin tarafından gerçekleştirildi. Sayın Ertekin, çocuk koruma alanında koordinasyon ve iş birliğinin önemine değinerek bu alanda yapılacak çalışmaların daha etkin ve verimli olması için stratejik bir belgenin hazırlanmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Özne Çocuk Projesi Kilit Uzmanı Tarık Tuncay da konuşmasında çalıştayın amacının, çocuk koruma alanındaki iletişim, koordinasyon ve bilgi paylaşımı sorunlarını tespit ederek bu sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirmek olduğunu belirtti.

 

Çalıştayın ilk oturumunda, iletişim, koordinasyon ve bilgi paylaşımı strateji belgesinin kuramsal çerçevesi ve durum analizi sonuçları değerlendirildi. İkinci oturumda ise, çocuk korumada koordinasyon, iş birliği ve iletişim konularında yaşanan güçlükler tartışıldı.

 

Öğle arasının ardından, katılımcılar iletişim, koordinasyon ve iş birliği temaları çerçevesinde odak grup çalışmalarına katılarak konuyla ilgili öneri setleri geliştirdi. Çalıştayın son oturumunda, odak grup çalışmalarında geliştirilen öneriler paylaşıldı. Çalıştay, günün değerlendirilmesi ile sona erdi.