12 Haziran Çanakkale Çocuk Buluşması

Projemiz kapsamında Türkiye’de çocuk işçiliğinin olumsuz etkileri hakkında bir farkındalık yaratmak hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda ilk etkinliğimizi 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Gününde Çanakkale’de gerçekleştirdik. 1300’ü aşkın çocuğumuzun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz çocuk buluşması etkinliğinde açık hava etkinlikleri, çocuklara özel oyunlar ve aktivitelerle çocukların keyifli bir gün geçirmesini sağladık.

Türkiye’de Çocuk İşçiliği

Türkiye’de çocuk işçiliğinin tüm sektörlerde önlenmesi ve ortadan kaldırılması uzun zamandır ulusal bir hedef olmuştur. TÜİK’in 2009 verilerine göre, hizmet sektörü çocuk işçiliğinin en yoğun olduğu sektördür. Sanayi sektöründe çalışan çocuklar, ekonomik olarak aktif olan çocukların %24’ünü oluşturmaktadır. Sokak koşullarındaki çocuklar (sokakta yaşayan, çalışan çocuklar) ciddi bir sorundur.

Bu çerçevede, farkındalık faaliyetlerinin bir parçası olarak projemiz kapsamında bir çocuk buluşması etkinliği düzenledik.

1300’ü Aşkın Çocukla Keyifli Bir Etkinlik Gerçekleştirdik!

Buluşmamızı, Çanakkale şehir merkezinde bulunan Hamidiye Tabyalar Parkı’nda halka açık olarak düzenledik. Parkın, halkın kolay ulaşım sağlayabildiği bir konumda bulunması, çocuklar için güvenli bir oyun alanı sağlaması, ses ve müzik sistemleri için gerekli altyapı donanımına sahip olması seçilmesinde etkili oldu.

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü kapsamında düzenlediğimiz buluşmayı, bu yıl 12 Haziran’ın okulların kapalı olduğu Pazar gününe denk gelmesi ve iklim şartlarının açık havada etkinliğe elverişli olması nedeniyle 12 Haziran’da düzenlendik. Etkinlik alanını saat 13.00 itibariyle çocukların alana giriş yapabileceği şekilde organize ettik ve saat 17.30’a kadar çocukların kullanımına açık tuttuk. Etkinlik boyunca alanda kurulan ses sistemi aracılığıyla oyun alanlarında çocuklara yönelik müzik yayını yaptık.

Her Yaştan Çocukla Bir Araya Geldik

5 yaşından 15 yaşına kadar geniş bir yaş aralığındaki çocuk etkinliğimize ilgi gösterdi. Etkinliği halka açık bir parkta düzenlenmemiz nedeniyle bölgede yaşayan çocukların ilgisini çekmeyi başardık.

Erişilebilir Bir Etkinlik Düzenledik

Etkinliğin tüm çocuklar ve katılımcılar için erişilebilir olması adına etkinlik boyunca sahnede işaret dili tercümanı görev aldı. Çevirmenin görüntüsüne sahne arkasında yer alan LED ekranda da yer verildi.

Etkinlik boyunca profesyonel bir fotoğrafçı çalıştı. Fotoğraf çekimleri esnasında çocukların mahremiyetine saygı duyuldu, fotoğraf çekiminden önce sözlü olarak hem çocuklardan hem de onlara eşlik edilen velilerinden sözlü olarak onay aldık.

Atık Yönetimi

Etkinlik alanına yerleştirdiğimiz geri dönüşüm kutuları sayesinde hem etkinlik atık yönetimini sağladık hem de çocukların geri dönüşüm bilinci kazanmasına destek olduk.

Hediyelerimiz Çocukları Mutlu Etti

Etkinliğe katılan çocuklara içerisinde tişört, şapka ve termos bulunan bir adet bez büzgülü sırt çantası hediye ettik. Promosyon malzemeleri seçilirken çocukların günlük hayatlarında da kullanabileceği dayanıklı malzemeler seçilmesine özen gösterdik.

Çocuklarla bir sonraki buluşmamızı heyecanla bekliyoruz!